BA6E_53140987654814B

През 2012 година BioWare и Electronic Arts зарадваха почитателите на сагата Mass Effect с пакет включващ цялата трилогия: Mass Effect, Mass Effect 2 и Mass Effect 3, както и друго вълнуващо съдържание свързано с фрайнчайза. Пакетът бе съвместим с РС, Xbox 360 и PlayStation 3. Изглежда, обаче, скоро ще могат да го играят и щастливите собственици на новото поколение конзоли за игри.

Главният мениджър на BioWare за Едмънтън и Монреал Аарън Флин наскоро бе попитан в Twitter дали оригиналните игри ще станат съвместими с Xbox One и PlayStation 4, на което той отговори: “Обсъдили сме възможността помежду си. Ако успеем да си съставим някакъв план, ще ви уведомим за това. Радвам се, че проявявате такъв интерес.”
BioWare отдавна потвърдиха, че работят върху четвърта серия от Mass Effect, която, разбира се, ще бъде съвместима с най-новите конзоли на Microsoft и Sony. От студиото, обаче, не са разкрили кой знае какви подробности за новото заглавие, с изключение на това, че Шепард вече няма да изпълнява главна роля. Всъщност, възможно е Шепард изобщо да го няма. Засега, обаче, нямаме представа дали такова решение е взето окончателно.
Междувременно, с разработването на Mass Effect 4 са се заели дизайнерите от BioWare Монреал, докато колегите им от студиото в Едмънтън са се фокусирали върху по-различни проекти.

xbox360-bg.net