playstation-4-console-610x260

Sony обявиха на своята Gamescom пресконференция, че до момента в цял свят са продадени над 10 милиона PlayStation 4 на крайни потребителите. Впечатляваща цифра за нова конзола, която е на пазара от едва 9 месеца.

Компанията разкри подробности около софтуерното обновление 2.0 за PS4. То ще добави функцията “Share Play”. Тя позволява да бъде поканен онлайн приятел в кооперативен режим на игра, дори ако той не притежава конкретното заглавие. Посредством Share Play може да се даде и отдалечен контрол на приятел, който да помогне за определен момент от играта, след което той отново да върне контрола на основния играч.

Не е посочено дали тази опция има наложено определено ограничение, в което може да протече подобна сесия. В противен случай въпросният приятел, който е дошъл на помощ, може да се възползва и да изиграе цялата игра, стига разбира се конзолата домакин, която притежава конкретно заглавие, остане включена.

Ъпдейт 2.0 ще добави и на PS4 възможността за директно ъплоудване в YouTube на геймплей видеа. Софтуерното обновление е предвидено да бъде пуснато тази есен.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.