7189_53868883314

Със сигурност знаете кой е “Super Mario”, но наясно ли сте защо се казва точно така или защо най-големите му врагове са гъби? Видеото по-долу дава отговорите на тези и още въпроси, подготвяйки на за следващото приключение на мустакатия герой, което излиза на пазара само след два дни.

Вероятно английският ви е достатъчно добър, за да разберете всичко, но, все пак, по-долу ще изредим десет неща за героя на Nintendo, които може би не сте чували преди.

1. Nintendo са създали Mario не защото наистина са искали, а просто защото не могли да направят игра за Попай Моряка. Играта, в която за първи път виждаме Марио – Donkey Kong – всъщност е трябвало да включва Попай, който се опитва да надвие Блуто и да спаси любимата си Олив.

2. Червените гъби в игрите за Марио са вдъхновени от реално съществуващите червени гъби-мухоморки. При консумиране на подобни гъби, може да ви се стори, че обектите са по-големи или по-малки, отколкото са по принцип.

3. Марио в началото е бил познат като “Jumpman” (“Скачача”) и е бил не водопроводчик, а дърводелец. След това, обаче, Nintendo го нарекли “Марио” на Марио Сегал – американския наемодател на компанията.

4. Точно както Марио си има пакостливо алтер его наречено Wario, така и Йоши си има алтер его – Боши. Боши не е зелен, а син на цвят, носи слънчеви очила и гердан с шипове. Има остри нокти и лошо отношение към всички.

5. “I am a teacher: Super Mario sweater” е името на игра вдъхновена от Марио, в която участниците трябва да шият. Геймърите използват “симулатор за плетене”, за да създават нашивки вдъхновени от героите в Super Mario.

6. В началото Марио е трябвало да носи пистолет, като са били предвидени нива, в които героят е трябвало да застреля всичките си противници. Освен това, щял е и да може да лети с реактивна раница.

7. Има само една игра, в която Марио е злият герой. Играта е Donkey Kong Jr. от 1982 година, в която Марио затваря Donkey Kong в клетка и стои на стража с камшик в ръка. В тази игра положителният герой е синът на Kong.

8. Том Ханкс е трябвало да играе във филма базиран на The Super Mario Bros., но екипът на продукцията се е отказал, защото актьорът не бил голяма звезда. Арнолд Шварценегер бил поканен да изиграе King Koopa, но този път той отказал.

9. Легендарният външен вид на Марио всъщност е резултат от ограниченията на 8-битовата графика. Героят има мустаци не за друго, а защото е било изключително трудно да се направи уста и шапка, защото косата също е била доста труден елемент. Работният панталон просто е позволявал на движенията с ръце да се виждат по-лесно

10. Съществува теория, че Марио е масов убиец. В описанието на Super Mario Bros. е написано, че хората от Царството на гъбите са били превърнати в тухли, така че, технически погледнато, разрушаването на тухли може да се смята за убийство.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.