STID_3-Screen_X1_Tablet_Phone-600x260

Точно както Sony пуснаха официалното съпътстващо приложение за PlayStation 4 известно време преди пускането на новата си конзола, така и Microsoft – броени дни преди дебюта на Xbox One – вече направиха достъпно за теглене приложението Xbox One SmartGlass.
Xbox One SmartGlass е почти идентично по отношение на функциите си с PlayStation App. То ни позволява да се разхождаме из менютата на конзолата, използвайки клавиатурата или тъчскрийна на мобилното ни устройство (телефон или таблет), да управляваме медийното си съдържание и сет-топ приемника си с дистанционното управление SmartGlass, да сърфираме в интернет на телевизора си и, както твърдят от Microsoft, да увеличим производителността на конзолата с “по-бърза връзка и по-голяма надеждност”.
Разбира се, всички тези функции касаят използването на приложението вкъщи.

Дори когато сме навън, обаче, то ни позволява неща като да търсим съдържание и да го изпращаме до конзолата си вкъщи, да следим нашите постижения и тези на останалите играчи в игрите, които обичаме да играем, да търсим помощ свързана с някоя игра, да пращаме съобщения на приятели и да гледаме клипове от игри в DVR формат.
За да използват приложението, потребителите трябва да имат регистрация в Xbox. Услугата, освен това, изисква мобилното ни устройство да има минимална резолюция WVGA. Съвместима е със 7- и 10-инчови таблети,…

Apple
Android
Windows Phone
Windows

За хора от BG
Android
Download: Xbox One SmartGlassbeta-Update 25.04.2015