Гейм-издателството Take-Two съобщи кой ще разработва игрите от серията BioShock. Студиото 2K Marin, което неотдавна представи тактическия екшън The Bureau: XCOM Declassified, ще работи върху продължението на тази култова гейм-серия.

1.jpg

За бъдещето на BioShock се изказа главата на Take-Two Щраус Зелник по време на конференцията Cowen and Company. Говорейки за главните търговски марки на издателството, Зелник намекна за продължението на BioShock: “Ние считаме, че BioShock е много важен бранд и няма да го оставим без внимание. Отговорността по развитието на този гейм-сериал ляга върху раменете на студиото 2K Marin”. Това е съвсем ранна информация за този игрови проект и засега други подробности няма.

Гейм-студиото 2K Marin вече участва в развитието на BioShock. Американската компания работеше по портирането на оригиналната BioShock за PS3. Нейна е заслугата и за създаването на BioShock 2. Техният последен проект The Bureau: XCOM Declassified получи ниски оценки в пресата. Скоро след представянето на The Bureau, значителна част от персонала на студиото бе уволнена.

BioShock е създадена от Irrational Games. През месец февруари бе съобщено, че това гейм-студио се затваря. Шефът на Irrational Кен Левин заедно с ключови специалисти създадоха нова компания, но засега новини от тях няма. Правата за BioShock останаха за Take-Two.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.