По агресивност, рекламната кампания на онлайн екшън-играта Destiny може да се сравни единствено с гейм-сериала Assassin’s Creed. Но ако разходите за реклами от страна на Ubisoft можем да кажем, че са впечатляващи, то цената на маркетинга на Activision можем спокойно да наречем баснословна. Само телевизионните реклами на играта в САЩ са стрували на компанията 6,7 милиона щатски долара.

1.jpg

Според данните на аналитиците от iSpot.tv, тази сума Activision е изхарчила за показването на два рекламни клипа – филмовия вариант Become Legend и трейлъра преди започването на продажбите. Считано от 21-ви август, тези клипове са показани в ефира на 21 телевизионни канала над 900 пъти.

2.jpg

Тези реклами са показани над 200 пъти по време на 12-дневния маратон на “Семейство Симпсън“, показван от телевизионния канал FXX, който събира в най-гледаното време повече от 1,3 милиона зрители. Оказа се, че по време  на този анимационен сериал, са показани около 87% от рекламното време на стартовия трейлър.

3.jpg

Най-много усилия са вложени за показване на рекламите по време на мачовете на Националната Футболна Лига. За да заинтересуват многобройната спортна аудитория, компанията е платила $2 милиона.

Destiny има всички шансове да стане една от най-продаваните игри за тази година. През първото денонощие компанията снабди магазините с Destiny-дискове за около половин милиард долара. Дебютът на играта е изключително успешен на британския чарт и изглежда, че всички разходи бързо ще бъдат възстановени.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.