8209_535468CD59

Microsoft, Nintendo и Sony са трите най-известни, но далеч не единствените имена на пазара за гейм конзоли. Напротив, има много малки компании, чиито продукти понякога са много по-интересни. Една от най-обещаващите е Analogue Interactive – производители на геймърски хардуер от американския град Сиатъл, които са специалисти по създаването на дизайнерски продукти като, например, изработената от дърво конзола Neo Geo MVS (вижте снимката по-долу).

5FE6_5368C54yD59

Последният им продукт се нарича Analogue Nt и представлява модернизирана версия на класическата гейм система NES. Конзолата има покритие изработено от алуминиева сплав, която по принцип се използва в авиационната индустрия, и може да зарежда всички онези легендарни игри от 80-те и 90-те години на миналия век.

Предварителните поръчки на конзолата започнаха още вчера, като доставките ще стартират към края на лятото. Едно такова устройство ще ни струва $499 или колкото една от най-модерните конзоли в момента – Xbox One. Analogue Interactive, обаче, вярват, че сред колекционерите на видео игри, почитателите на дизайнерските продукти и феновете на ретро геймърския хардуер със сигурност ще се намерят такива готови да се разделят с $500 за новата им конзола. Analogue Nt е сребриста, но срещу допълнителни $50 всеки може да си я поръча боядисана в друг от наличните четири цвята.

Освен, че изглежда добре и е напълно функционална, Analogue Nt претендира да бъде и най-високо производителната модерна версия на NES. Първо, Nt може да се ползва по цял свят и е съвместима с всички касети за NES и Famicom, както и с игрите за Famicon Disk System (чрез специален порт). Конзолата възпроизвежда видео в RGB, S-Video, компонентен или композитен сигнал, но има и HDMI адаптер-порт за превръщането на RGB видеото в 720р или 1080р видео. Благодарение на този адаптер-порт (който се продава отделно), конзолата може да се свърже с всеки модерен телевизор. Освен всичко това, Nt поддържа всички периферни устройства за NES и Famicom като пистолета Duck Hunt NES Zapper или очилата Famicom 3D System.

Nt всъщност е единствената NES конзола на пазара в момента, която да използва оригинални части от NES. Това са централният процесор Ricoh 20A3 и физическият процесор Ricoh 2CO2. Ако се чудите откъде компанията се е сдобила с тези част, обяснението им е, че преди време купили огромно количество системи HVC-001 Famicom, чието покритие вече било пожълтяло и остаряло, но вътрешните компоненти били непокътнати.

Nt не се продава в комплект с контролер, но има AC и AV адаптери съвместими с новите контролери на NES или със стари, но работещи контролери за NES и Famicom. Подобни периферни устройства могат да се намерят на цена от $30 да $50.

F741_5368C565D59

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.