Rovio публикува нови подробности за новата серия игри Angry Birds. Представител на финландското гейм-студио съобщи, че геймплеят на новата част няма да има нищо общо със “сърдитите птици”, а това ще бъде походова стратегическа игра с RPG елементи. Новата серия се нарича Angry Birds Epic.

2D4545A1_5321828D

Преди няколко дни Rovio публикува в уеб-пространството трейлър на новата видеоигра. Според клипа, този път пернатите ще се окажат в средните векове, но не се уточнява точното време. Първи новата игра ще могат да пробват жителите на Австралия, Канада и Нова Зеландия.

3D9B_5325454541828D

В Angry Birds Epic ще има вградена система за “крафтинг” – гемърите ще могат да подобряват оръжието, бронята, отварите и някои от игровите параметри на персонажите чрез ресурсите, които геймърите придобиват по време на играта или чрез микротранзакции чрез вътрешната валута на играта. За разлика от останалите проекти на Rovio, “ролевата” Angry Birds Epic ще има добре развит сюжет. Гейм-студиото отбелязва, че са вградени срещи с босове и мисии, които трябва да бъдат изпълнени за определено време.

Новата поредица Angry Birds ще излезе до края на тази седмица в Австралия и Канада, а по-късно ще бъдат представени версии и за останалите страни за iOS, Android и Windows Phone.

 xbox360-bg.net