9FD4_537A298782

Миналата зима потребителите на таблети и смартфони с Android и iOS бяха зарадвани със специално адаптирана към мобилните устройства серия на Assassin’s Creed с подзаглавие “Pirates”. Играта струваше $5, а целта в нея бе от името на капитана на пиратски кораб да водим битки с вражески кораби и, разбира се, да търсим заровени съкровища. В мобилната игра, също така, участваха герои от друга серия на Assassin’s Creed свързана с пиратството, а именно “Black Flag”.

По време на анонса на играта Ubisoft споделиха, че, тъй като играта е разработена специално за мобилни устройство, едва ли  ще видим друга нейна версия адаптирана за компютри или гейм конзоли. До известна степен твърдението им остава вярно, макар че от днес Assassin’s Creed: Pirates може да се играе в браузъра, и то безплатно.

Ubisoft ни позволяват да управляваме онлайн играта или в комбинация с мишка и клавиатура или, ако предпочитаме, с допир по сензорния екран. Въпреки факта, че новата версия на играта е била разработена със съдействието на Microsoft, тя може да се играе на всеки популярен браузър освен Internet Explorer, в това число Chrome, Firefox, Opera и Safari. Освен това, за разлика от много други базирани в браузъра игри, тази може да запълни целия екран.

Предупреждаваме, обаче, че новата версия на играта е различна от старата. На първо място, това е състезателна игра, в която целта е да се надпреварвате с приятели, за да определите кой ще управлява кораба си най-бързо. От менюто с настройки ще можете когато си поискате да променяте времето, така че ако ви е писнало да плавате в спокойни води, да можете да се насладите на предизвикателствата на бурното море.

И второ, играта може да се играе само в настолни браузъри, тоест единственото мобилно устройство, на което можете да я играете е таблет с Windows с инсталиран Internet Explorer.

Иначе, играта е достъпна на пет езика, има три нива на трудност и е разработена на базата на Babylon.JS – 3D енджин с отворен код базиран на WebGL, JavaScript и TypeScript.

Можете да започнете играта си тук.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.