7B4F_537B998F6B

Atari бе едно от най-разпознаваемите имена… преди около три десетилетия. От доста време насам компанията се занимава предимно с разработването на игри и то не особено популярни. Новият й Главен изпълнителен директор Фредерик Чеснайс има намерение да промени нещата.

В интервю за геймърското издание GamesBeat Чеснайс сподели, че целта му да развие Atari не само като софтуерен, но и като хардуерен бранд. Директорът намекна, че компанията разполага с реплика на оригиналната конзола Atari 2600 и макар че не разкри какво точно възнамерява да прави с нея, допълни, че ще го разберем в следващите две години.

Всъщност, Чеснайс или не иска или му е било забранено да се впуска в каквито и да е подробности, тъй като по-нататък в интервюто думите му звучат още по-озадачаващо. Директорът твърди, че следващият им хардуерен продукт няма да бъде конзола, а нещо “като часовник”, на който ще могат да се играят игри.

Това, обаче, съвсем не е всичко. Чеснайс предвижда и нещо друго: технологично “яке” със соларен чип вграден някъде в горната част на ръкава и с възможност за зареждане на смартфона ни, “така че никога да не останем без батерия”.

Не може да се каже, че Atari не мислят напредничаво, но в момента идеите на Чеснайс наистина не звучат особено сериозно. Но все пак, има още две години, които да се надяваме ще им стигнат, за да развият и позиционират правилно на пазара планираните си продукти.

Дали, обаче, тези джаджи ще върнат славата на Atari е доста спорно. До началото на 80-те това бе компанията създала някои от най-популярните игри и конзоли (в това число Atari 2600). След 1983 година, името й потъна в сенките.

Ще се отнася до Чеснайс, той работи в компанията вече 13 години – период, пред който е сменил поне няколко ръководни позиции. През 2007 година той напусна Atari, но миналата година реши да се върне, междувременно купувайки значителен дял от компанията. С връщането си той придоби ролята едновременно на Главен изпълнителен директор и Председател на борда на директорите.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.