3B91_53307675676329

Преди време Blizzard бяха обявили, че разработват версия на Diablo 3: Ultimate Evil Edition съвместима с последното поколение конзола на Sony “PlayStation 4”. Изглежда, че компанията, освен това, разработва още една версия на заглавието, този път, обаче, предназначена за Xbox One. За съжаление, от гейм студиото на този етап не могат да потвърдят дали въпросната версия изобщо ще види бял свят.
“Не знам точно къде се намираме в бизнес отношенията си с Microsoft в момента, така че не мога да коментирам как ще изглежда договорът ни,” сподели главният продуцент на Diablo 3 Алекс Мейбери. Мейбери, също така, потвърди, че е много по-логично да се работи едновременно върху версии за двете нови конзоли, но не даде положителен отговор на въпроса дали, все пак, версията на Diablo 3 за Xbox One ще се превърне в реален продукт.
Според Мейбери, екипът му би могъл да се справи със задачата да разработи версии на играта за PS3 и Xbox One, тъй като веднъж вече са го правили, само че за предното поколение конзоли. Изглежда, следователно, че проблемът не е в техните възможности, а по-скоро се крие в неизгладени или поне неуточнени бизнес отношения между Blizzard и Microsoft.
Напомням, че Diablo 3: Ultimate Evil Edition ще включва оригиналната игра Diablo 3 + експанжъна Reaper of Souls. Това издание – съвместимо с РС и Мас – ще бъде пуснато на пазара на 25 март.

xbox360-bg.net