Blizzard Entertainment реши да се бори с чийтърите в StarCraft 2, не просто чрез блокиране на техните акаунти, а и по съдебен път, На 19-ти май тази година във Федералния окръжен съд на Калифорния бе подаден съдебен иск, копие от който бе изпратено до собствениците на известния портал TorrentFreak.

C320_53776830FAC

В съдебния иск се съобщава, че “действията на чийтърите не само негативно влияят на мултиплеъра в играта и на нейните собственици и фенове, а и нанасят непоправим ущърб на компанията Blizzard и нейната продукция”. Указани са препратки към Интернет-форум, където за $58 се дава достъп до ValiantChaos MapHack – комплект от програми, позволяващи включването на няколко нелегални и удобни фракции. Така например е възможно напълно да се премахне “мъглата на войната”, да се следи за стъпките на съперника, неговия ход на действие в играта и дори изображението от неговата камера. Възможно е и включването на добива на природни ресурси още в началото на играта. Използването на подобни програми е трудно да бъде разкрито, дори след детайлен преглед на записите от мача, и това е основната причина действията на нарушителите да останат ненаказани.

Blizzard настоява хакерите да прочетат още веднъж и да приемат общите условията, разпространявани с продажбите на играта, в които ясно е казано, че са забранени всякакви модификация в нейния многопотребителски режим.

Blizzard по съдебен път ще налага глоба от $150 000 материален и морален ущърб за всяко подобно нарушение.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.