99C1_5rere2CD1065

На провеждащото се в Лас Вегас изложение за потребителска електроника CES 2014, изпълнителния директор на Sony Computer Entertainment Андрю Хаус обяви появата на PlayStation Now, облачното решение на компанията за стрийм на видеоигри. Задважван от Gaikai, PlayStation Now ще доставя популярни игри за PlayStation 3 към PS3 и PS4, а впоследствие и към Vita, като постепенно системата ще доставя игри от всяко поколение на PlayStation към множество платформи, обясни Хаус.

Беше анонсирано също така че повечетo модели на Bravia TV тази година ще поддържат PlayStation Now. Планът на компанията предвижда всякакви устройства да могат да се възползват от PlayStation Now, дори смартфони и таблети.

“Широката достъпност на съдържание от PS Now означава, че например потребители на PS4, които играят във всекидневната ще могат да продължат играта си на PS3 система в спалнята”, се заявява в прес-релийз издаден от Sony. “Или потребителите на PS Vita могат да получат мигновенен достъп до игра, ако има wi-fi там, където се намират – например някъде навън – а след това, когато се приберат вкъщи могат да продължат да играят играта без да прекъсват на Bravia TV телевизора си”.

Потребителите на PS Now ще могат да вземат под наем игри или да се абонират за достъп до ред заглавия. Освен това ще бъдат поддържани и общностни характеристики като мултиплейър, трофеи и приемането и изпращането на съобщения.

Бетата на PlayStation Now стартира в края на януари, а официалната премиера ще стане факт през лятото.

Освен, че представи PlayStation Now, Хаус се похвали също така че от края на миналия месец досега са продадени 4.2 млн. PS4 конзоли.

xbox360-bg.net