204B_5340575751220

Последният експанжън на третата серия от успешната гейм поредица Diablo – Reaper of Souls – се е продал 2,7 милиона пъти през първата седмица от пускането му на пазара. Това споделиха официално издателите на играта Bizzard. В изчисленията на компанията са влезли продажбите както на дигиталните, така и на физическите копия от играта.

Blizzard също така уведомиха, че досега финалният бос от Действие V е бил свалян над 1,5 милиона пъти, както и че играта е била гледана в сайта за видео стрийминг Twitch около 2,4 милиона пъти само в първия ден от пускането си в продажба.

Що се отнася до самата Diablo III, от излизането си на гейм пазара през 2012 година досега играта се е продала в над 15 милиона копия, като в това число влизат всички версии на заглавието – за Xbox 360, PlayStation 3, РС и Мас. На практика това означава, че една пета от собствениците на Diablo III са се сдобили и с последния експанжън. Напомняме, че за момента Reaper of Souls може да се играе само в РС и Мас, но по-късно тази година експанжънът ще стане съвместим и с конзолите.

“С Reaper of Souls искахме да подчертаем всички неща, които играчите на Diablo винаги са обичали в поредицата – от тъмната готическа атмосфера до купищата плячка в епични размери,” сподели Главният изпълнителен директор на Blizzard Майк Морхайм.

xbox360-bg.net