Screen-Shot-2014-03-09-at-7_54_4265444-am

Microsoft ще представи DirectX 12 по-късно този седмица,става ясно от официално съобщение на компанията. Новото поколение на API-то се обещава „да изстиска всяка капчица производителност от вашето PC, таблет, телефон или конзола“.

Предходното – и все още актуално – поколение на DirectX беше представено през 2009-та. Но пет години след това Microsoft са преценили, че е време за нещо ново. Тепърва предстои да видим какви подобрения ни очакват откъм визуални благинки.

Подробното представяне на DirectX 12 ще се случи на водещото изложение GDC 2014. Почти сигурно ще видим и нови поколения хардуер от страна на Nvidia и AMD, които са посочени като партньори на Microsoft.

Най-интересно е обаче, че се споменават и конзолите като устройства, които ще се възползват от DirectX 12. Както знаем, и Xbox One, и PlayStation 4 използват графични ускорители с DirectX 11 поддръжка.
Днес, компанията добавя логото на Xbox One към сайта и рекламата на DirectX 12.

Ще е интересно да видим какво има да каже Microsoft. Подробното представяне ще е на 20 март – задраскайте тази дата в календарите си.

xbox360-bg.net