F41E_531EE900908765C38

След като преди известно време Disney отчетоха доста неприятни финансови резултати за предходното тримесечие, сега от компанията обявиха, че са взели решението да съкратят една четвърт от служителите си заети в подразделението за игри и интернет. На практика това означава, че работата си в компанията ще изгубят около 700 човека.

Съкратените служители са все част от интерактивния отдел на Disney, който именно е отчел най-лоши резултати за отминалите три месеца. Според анализаторите най-голямата спънка за компанията са социалните й игри и съкращенията вероятно ще засегнат най-вече хората заети точно в този сектор. Допълнително потвърждение на това е и решението на Disney да изтеглят от пазара двете си игри Sorority Life и Tap Tap Revenge.
Disney направиха голяма реорганизация на отдела си по интерактивни медии през 2008 година, съсредоточавайки в него разработването на видео игри, онлайн и мобилни продукти и услуги. Оттогава насетне, твърдят анализаторите, въпросният отдел е генерирал загуби в размер на $1,41 милиарда. През годините, също така, същият отдел стана жертва на вълна от съкращения (през 2011 година), десетки зачеркнати проекти и затваряне на студия за производство на видео игри.
От компанията обявиха, че отсега нататък ще се фокусират главно върху проекта си Disney Infinity и върху мобилните игри, които явно им носят най-добри приходи.

 xbox360-bg.net