Всеки анонс на нов проект, който не е базиран на предишна игра привлича голямо внимание. Този път в центъра на вниманието се оказа постъпковата стратегия от трето лице с екшън-елементи Codename: STEAM, създадена от гейм-студиото Intelligent Systems.

5335_539ED87DBB

Този екип би трябвало да е познат на всеки, който е играл Fire Emblem, Advance Wars или Paper Mario. Новият проект е специално създаден за джобната конзола 3DS, а продажбите на играта трябва да започнат през 2015 година. Особената естетика на сцените и видът на героите с нещо напомнят комиксите от 60-те години на миналия век и играта може смело да бъде сравнена с друг известен проект –  Valkyria Chronicles.

Действието се развива в Лондон. Главният герой се нарича Хенри Флеминг, който трябва да се срещне с “мистично нашествие от мрачните дълбини на Космоса”. Задачата е проста – да се устои на нашествието на чудовища, при създаването на които художниците изглежда са се ръководили от творчеството на Хауърд Лъвкрафт. Геймърите трябва да се подготвят за “пипала и други ужаси от Бездната”.

DEB7_539Ek98DDBB

Механиката на играта напомня на походовата XCOM, но камерата се намира някъде зад рамото на героя. За един ход могат да бъдат извършени сравнително ограничен брой действия. Не е ограничен броя на участниците, но Nintendo препоръчва отбори, съставени от четири геймъра.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.