3687_531F265469C1

Microsoft още преди време споделиха, че предстоящата да излезе игра за Xbox One “Fable Legends” ще може да се управлява през поддържащия гласови команди сензор за движение Kinect. Сега, обаче, разбираме, че Kinect ще има второстепенно значение в управлението на играта, което ще разчита главно на основния контролер, който се продава в комплект с конзолата.

Това съобщи самият изпълнителен продуцент на играта Геоф Смит, който допълни, че създателите на Fable Legends са използвали гласовите възможности на Kinect най-вече в режима на игра като злодей. Този режим позволява на геймърите да се превъплътят в някой от злите герои и да се опитат да победят добрите, задавайки правилните атаки на своите армии. Смит уточни, че в този режим потребителите ще могат да използват за задаване на команди дори технологията SmartGlass в таблета или телефона си.
Така или иначе, подчертава Смит, управлението с Kinect и SmartGlass няма да е задължително. Всички команди в играта ще могат да се задават и чрез съвместимия с конзолата контролер.
И още нещо интересно. Главният дизайнер на студиото Lionhead Тед Тиминс сподели, че някои от героите във Fable Legends може да са озвучени от знаменитости от “холивудски калибър”. Това, разбира се, не е кой знае каква изненада. И предишни игри от поредицата са били озвучавани от известни личности като Джон Клийз, Саймън Пег, сър Бен Кингсли, Бърнард Хил и Майкъл Фасбендър.

xbox360-bg.net