Основателят на OpenFeint Джейсън Ситрън наскоро получи инвестиция в размер на $8,2 милиона, предназначени за второто му гейм студио Hammer & Chisel. Главната мисия на това студио е да създава ново поколение видео игри за таблети, каквото не сме виждали досега. Първата им стъпка към осъществяването на тази мисия е играта Fates Forever.

Ако съдим по описанието, тази онлайн мултиплейър игра ще внесе стила познат ни от League of Legends в пазара за игри. Връзката с League of Legends, всъщност, е още по-голяма, отколкото звучи. Един от главните инвеститори на проекта по създаването на новата игра е Мич Ласки – един от главните спонсори на студиото Riot Games създало League of Legends.
Освен инвеститор, Ласки е и директор в борда на Hammer & Chisel. Сред останалите фирми подкрепили създаването на студиото са: Studio 9+, Accel Partners, IDG Capital Partners, GC Capital Partners, Time Warner и други индивидуални инвеститори.
Според анализаторската фирма Gartner, до 2015 година продажбите на игри за таблети ще надвишат тези за персонални компютри, така че Hammer & Chisel със сигурност гледат в правилната посока. Според основателя на студиото Ситрън, обаче, в момента игрите за таблети са представени главно от “монотонни” заглавия свързани с грижа за ферми или решаване на пъзели. Целта на студиото е да докаже, че в този клас игри може да има и наистина вълнуващи заглавия като Fates Forever.
За да добиете по-добра представа за каква игра става въпрос, гледайте трейлъра по-долу.

xbox360-bg.net