Homebrew програмата Flash360 служи за ъпдейтване/записване на предварително подготвен image на NANDа, без да се налага да се запояват жици отново по платката на конзолата или ползване на програматор. Процесът на обновяване/запис се управлява през менюта на екрана, като различните възможности се избират с бутоните на джойстика. Програмата се стартира през XexMenu или директно от NXE, ако сте си направили шорткът с икона.

Файлът, който съдържа новият NAND трябва задължително да е с име updflash.bin и да се намира в главната папка на USB стика. В противен случай програмата няма да го “вижда”.

Внимание! Случва се понякога updflash.bin да си е на мястото, но програмата да не го открива. Проблема, поне при мен се решава със спиране и пускане на конзолата с включен USB стик.

И така, вече имате направен updflash.bin, той е записан на флашка и флашката е вкарана в някое от USB-тата на конзолата. Сега трябва да го запишем в NANDа на конзолата. Приемаме, че програмата е стартирана и вие виждате следния екран (със по-тъмно е отбелязано какво ще изберем от менюто):

За тези, които искат само да си припомнят последователността на бутоните и не им се чете и гледа скрийнове: A, B, START, A, произволен бутон, BACK, BACK. И не забравяйте да изчаквате да приключи операцията, преди натискането на следващия бутон.

За останалите – продължаваме с по-подробни и нагледни инструкции.

В зависимост от ревизията на дънната ви платка срещу Console: и NAND Size може да пише друго.
Стъпка 1: Натискаме бутон A:

Стъпка 2: Натискаме бутон B:

Следва предупреждение, че NAND-а на конзолата не е празен/нулиран. Не му обръщаме внимание, така или иначе записваме върху него.
Стъпка 3: Натискаме START бутона за да продължим.

Стъпка 4: Тук ни се дава възможност да размислим, и да се върнем в главното меню или да натиснем бутон A за да продължим. Е, натискаме го и записът на новия image започва:

Изчакваме да стигне 100%:

Стъпка 5: Натискаме произволен бутон:

Стъпка 6: Натискаме BACK за да се върнем в главното меню:

Стъпка 7: Отново натискаме BACK за да се изключи конзолата:

 

 
Конзолата се изключва. След включването тръгва с обновения NAND image. След първоначалните настройки можете да инсталирате и аватарите от официалния системен ъпдейт – тествано е и работи до дашборд 2.0.13599. Ако сте имали инсталиран DashLaunch е необходимо да пуснете пак инсталатора за да приложи пачовете наново.

xbox360-bg.net