71B8_52F1654543567842C7

Gameloft и Marvel представиха мобилната игра Captain America: The Winter Soldier, базирана на едноименния филм на втората компания, който ще излезе по кината тази пролет. От Gameloft, които и преди са си партнирали с Marvel, обещават, че феновете на супергероя ще могат да се насладят на много ешкън, тактика и многобройни герои както от предстоящия филм, така и от комиксите посветени на Капитан Америка.

Геймърите ще имат възможността да играят от името на супергероя, чиято мисия ще бъде да поведе елитния екип от агенти наричащи се S.H.I.E.L.D. в битка срещу известните злодеи на Marvel обединени за пореден път от жажда за световен погром. Играчите ще могат да се присъединяват в различни кланове в мултиплейър режима на играта, както и да се състезават за по-високи позиции в лигите. Сюжетът на играта ще бъде базиран на филма, но няма да е идентичен. От Gameloft уверяват, че сценарият е бил създаден специално за играта с помощта на Marvel.

Captain America: The Winter Soldier ще бъде пусната за теглене в края на март и ще е съвместима с iPhone, iPad, iPod touch и Android. Що се отнася до филма, той ще дебютира на големия екран в Европа на 26 март, а в Съединените щати – на 4 април. В продукцията участват Скарлет Йохансон, Крис Еванс, Коби Смълдърс и други.

xbox360-bg.net