По време на конференцията GDC 2014 за разработчици на игри, Epic Games демонстрира най-новото си технологично творение – новата версия на игровия енджин Unreal Engine 4.

1095_532A6547B7

Главните особености на новия енджин са пълното HDR-отражение(full scene HDR reflections), мощните ефекти след първата фаза на рендинга, времево изглаждане (temporal anti-aliasing), базиран на реалната физика шейдинг (physically-based shading). Особено интересна е софтуерната технология за симулиране на разнообразни частици и тяхното удряне и отскачане с помощта на графичния процесор. Производителят заяви, че е вградена поддръжката на хиляди динамични източника на светлина за всяка сцена (това са реалистичните искри в клипа). Допълнително, Unreal Engine 4 вече изцяло поддържа операционната система OS X.

Epic Games сподели и бизнес плана си за използването на новия енджин: срещу 19 американски долара месечно се дава “достъп до всичко”, а от всяка създадена чрез Unreal Engine 4 игра Epic Games ще получава 4% от дохода

Засега проектите, базирани на Unreal Engine 4 не са много. Един от тях е хорърът Daylight, който очакваме да се появи през април тази година. С новата технология и добре обмислената финансова стратегия, броят на тези проекти може и да се увеличи.

 xbox360-bg.net