3C6gyjyh6546gyiu9_52D0451B

Контролера Atlas на Green Throttle Games
Преди около четири месеца базираните в Санта Клара производители на геймърски хардуер Green Throttle Games обявиха, че се оттеглят от бизнеса непосредствено изтегляйки от пазара оборудвания си с Bluetooth контролер за Android “Atlas”. Контролерът не успя да предизвика желания потребителски интерес, макар че критиците дадоха висока оценка на факта, че комплектът му за софтуерно разработване бе предоставен свободно на разработчиците.

Сега, обаче, разбираме, че Green Throttle Games изобщо не са се оттеглили от бизнеса толкова окончателно. Нещо повече, те са станали част от Google. От онлайн гиганта потвърдиха сделката, но не пожелаха да разкрият финансовите й подробности. Знае се единствено, че част от екипа на Google сега са двама от тримата съоснователи на малката фирма – Мат Краули и Карл Таунсенд. Третият основател – Чарлз Хуанг – ще си запази правата върху бизнеса на вече бившата си компания.
По-интересното е какво ще правят Google с таланта и технологиите на Green Throttle Games. Макар че е лесно да допуснем, че малката компания ще бъде ангажирана със създаването на геймърски хардуер (това, което умее най-добре), някои анализатори са по-склонни да вярват, че Google ще впрегнат новите си ресурси в разработването на ново поколение сет-топ ТВ приемник.
Изглежда, че от компанията, които не успяха да завземат пазара с Google TV, са  решили да отличат новия си приемник от конкуренцията, екипирайки го с по-добри възможности за видео игри. Дали, обаче, това е истината, можем само да гадаем.

xbox360-bg.net