7739_53685685CD

Giantbomb съобщава, че разработчикът на Call of Duty Infinity Ward е се слива със студиото поднесло ни Tony Hawk’s Pro Skater Neversoft.

“Както ви е известно Neversoft и Infinity Ward обединиха сили, за да създадат Call of Duty: Ghosts и по време на съвместната ни работа стана ясно, че двете уменията на екипите на двете студиа се допълват взаимно и решихме, че от нашите две студиа би могло да стане едно ново “супер студио”, пише изпълнителният директор на Activision Publishing Ерик Хиршберг в съобщение до служителите на студиото.

Името на Infinity Ward няма да се променя вследствие на сливането. “Макар и да изглежда странно за някои, че няма да виждат логото на Newversoft на бъдещи игрови заглавия, то важните неща тук – талантливия екип на студиото, неговата творческа мощ, професионализъм и отдаденост на търсенето на съвършенство – всичко това си остава непроменено”, завършва Хиршберг.

Очаква се новото студио да се ръководи от вицепрезидента на Activision Дейв Стол, а сегашният шеф на Infinity Ward Стив Акрич ще остане на мениджърска позиция в новото студио. Шефът на Neversoft Джоел Джует и директорът на студиото Скот Пийз обаче се оттеглят от самата гейминг индустрия, съобщава изданието. Те са в студиото още от основаването му преди 20 години.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.