свалете от (Тук) или тук (Тук)

Iso2god е доста полезна програмка и е от задължителните, които трябва да имате на компютъра си, ако сте притежател на JTAG-ната конзола. Програмата конвертира ISO файловете в GOD формат и предимството на това е, че те вече могат да се играят от NXE, все едно сме ги инсталирали от диск… с тази разлика, че не трябва диска да е сложен в DVD-то. Другата възможност е да изреже празното място от ISO файла и отново да го запише, като размера му вече ще е с реалния размер на играта. Имайте впредвид, че такъв файл след това НЕ МОЖЕТЕ да запишете на диск и да го играете на конзолата. Има вграден FTP клиент и предлага възможност да свали автоматично готовата игра на диска на конзолата. За целта трябва на конзолата да има стартиран FTP сървър. Веднъж настроена, работата с нея се свежда до добавяне на ISO файловете в листата и натискането на бутона Convert.

Ето и малко инструкции и разяснения: Това е началният екран на програмата. Отгоре са бутоните с които се извършват действията, под тях е списъкът на ISO файловете за конвертиране а най-долу вляво показва празното място на диска, който сме избрали за запис на конвертираните дискове.

Започваме с настройката на програмата:

 

на Paddig изберете от менюто Partial (ISO cropped). Така игрите при конвертирането няма да са по 7.5GB, a с реалния размер на играта, който при някои игри е с 34GB по-малко. Полезна опция, която пести доста място. Имайте впредвид че от играта не се изрязва нищо. Другите важни полета са: Output Path и Rebuild Path – папките в които ще се записват игрите. GOD игрите ще ги намерите там, в папка с Title ID-то (5454086B) за всяка игра папката е различна, готови за сваляне на конзолата.

FTP Transfer – маркирате Enable ако искате автоматично игрите ви да се свалят през FTP сървъра на конзолата.

На IP Address пишете мрежовия адрес на конзолата ви. Останалите опции ги направете както са на картинката. След това цъкаме на Save Changes и сме готови с настройката.

Сега можем да добавим ISO файловете, които да се конвертират. Цъкаме на бутона Add и виждаме следното:

Това, което трябва да направим тук е да посочим къде е ISO-то на играта, която ще конвертираме. Цъкаме на бутона Browse срещу празното поле Image location и намирате и избирате ISO файла.След няколко секунди програмата разпознава играта и се изписва името, Title ID-то и иконата. Случва се да не се разпознае коректно името на играта – можете и вие да го напишете в полето Name.. или пък да си я кръстите както желаете. След конвертирането ще си намерите конвертираната игра в папката, която е записана в полето Output location. Ето как изглежда със добавено ISO от първия диск на Max Payne 3:

Добавили сме ISO-то, разпознато е правилно… натискаме бутона Add ISO и го добавяме в списъка за конвертиране:

Когато приключим с добавяне на всички файлове натискаме бутона Convert. Можете да следите прогреса на баровете, срещу името на играта. След приключване на конвертирането, ако сме избрали опцията за сваляне през FTP започва и трансфера. Ако сте добавили повече от един файл, вече конвертирания се сваля, докато се конвертира следващия. Ако не е пуснат FTP сървъра на конзолата ще се изпише грешка, като можете и по-късно да стартирате трансфера, като цъкнете на съответния ред с десен бутон на мишката и избираме Restart FTP Transfer от менюто.

Ако играта е на два диска изберете един и същ “Output location” и ще видите на края това.
Tова са  CD1, и CD2 на едно място,качвате папката на харда и играете.

 

 xbox360-bg.net