Reset Glitch Hack е нов начин за изпълнение на стария но не забравен хак Jtag.
Освен Reset Glitch хака бива наричан още RGH,Glitch, Jtag, новия Jtag, Jtag 2.
На практика RGH е нов начин на изпълнение на стария Jtag хак. Jtag метода е блокиран от Майкрософт още преди 2/3 години, за да се направи този хак конзолата трябва да е с дажбоард 2.0.7371или по нисък. Резултата от двата метода е един и същи, но изпълнението корено различно.

За RGH метода е необходим чип, наречен glitcher, този чип подкарва неподписан код. Изпълнението на хака е хардуерно, освен поставянето на чип е необходимо запояването на NAND флашер, с чиято помощ се префлашва NAND флаш паметта на конзолата. След завършване на префлаша флашера се сваля.
Ревизиите , на които метода може да бъде направен : Zaphyr, Falcon, Jasper , Trynity,Corona (Slim). Ревизии, на които метода не може да бъде приложен : …..

За да различите ревизията погледнете сокета за захранването на конзолата :

ZOOM

Чипове за RGH има доста видове. Едни от предпочитаните и най-популярни чипове са CoolRunner (на Team Xecuter), Matrix Glitcher (от създателите на Matrix чиповете за PS2) и китайския вариант RGH (съкратено от Reset Glitch Hack). Ето снимки в същия ред :


Единствения минус, който може да се намери на хака е в времето на стартиране на самата конзола. Стартирането на конзолата се забавя, при всяко включване е различно от период вариращ м/у 5 до 45 секунди с много редки изключения може да се забави и повече. (Аз съм оправил този проблем)
Плюсовете на хака – невероятно много, с този метод се отключват пълните способности на конзолата, могат да се инсталират програми, приложения – медия плеър, уеб браузър, емулатори, файлов мениджър и много други.
Могат да се подкарват DLC (Downloadable content), Aркадни игри и GOD (games on demand),Емулатори от PS1 надолу,.Sega,Nintendo,…Linux,..
След хакване на конзолата може да се сложи стандартен 2.5 инча Sata хард диск, без ограничение на размера, за Slim конзоли дори не е нужна вътрешна кутия.
Или може да се използва usb HDD,usb флашка,…или да се играят направо от PC-то.

logo-footer