На международния конгрес за мобилна техника Mobile World Congress в Барселона, Mad Catz Interactive представи интересно устройство за любителите на игри. Това е безжичният контролер C.T.R.L.i., предназначен за мобилните устройства работещи под управлението на операционната система iOS 7.

A97A_530655656B6570

Безжичният геймпад на Mad Catz работи с iPhone и iPad чрез Bluetooth безжична връзка и превръща таблета или смартфона в пълноценна портативна конзола. Според производителя, C.T.R.L.i. удобно стои в ръцете, а тежестта му е подбрана по такъв начин, че да осигури устойчивост при дългите игрови маратони.
За стабилното закрепване на таблета или смартфона е предвиден специален слот, дължината на който може да бъде регулирана в зависимост от размерите на мобилното устройство.

Контролерът разполага с два аналогови джойстика, X, Y, A, B – бутони, два странични бутона, два тригера, бутон за включване. Дизайнът на устройството изглежда е взаимстван от проверения от времето Xbox 360.
Контролерът C.T.R.L.i. се захранва от вградена акумулаторна батерия, капацитетът на която е достатъчен за ч5 часова непрекъсната игра. Предлагат се модели с черен, бял, червен, син и оранжев цвят при препоръчителна цена $80.

xbox360-bg.net