D5456yyyfg985_52E802CC

Ако някой се е надявал следващата серия от Gears of War да може да се играе на платформа, която не принадлежи на Microsoft, трябва да спре да се надява. Софтуерната компания закупи целия обвързан с играта франчайз от досегашния му собственик Epic Games.

Сделката не е кой знае колко изненадваща, като се има предвид, че първите четири серии от Gears of War така или иначе бяха промотирани като “ескслузивни за Xbox” (без оригиналната игра от 2006 година, която се играе в Windows). Тя обаче привлича в “лагера на Xbox” още един популярен шутър след Halo и предстоящата да излезе Titanfall на EA/Respawn.
Следващата серия на Gears of War, следователно, ще бъде пусната на пазара от Black Tusk Studios – новото име на Microsoft Ванкувър – които ще поемат разработването на играта от Epic Games. Продуцент на серията ще бъде Род Фъргюсън известен с работата си както по предишни епизоди от сагата, така и по BioShock Infinite на студиото 2К Games. Начело на студиото е Хано Лемке – ветеран-разработчик с двадесет години опит в Electronic Arts.
От Epic коментираха, че Microsoft ще получат възможността да развият още повече света на Gears of War, докато те самите се концентрират върху работата по останалите си проекти.

xbox360-bg.net