B86464644B_52D65659

 

Microsoft уби надеждите на мнозина за пълнометражен филм по Halo, които от години таят десетки геймъри и киномани по целия свят.

В изявление за Eurogamer, компанията сподели, че те планират продължение на култовата сага чрез ред канали: игри, книги, фигурки и др., но не и чрез филм: “Имаме намерение да продължим да разказваме историята на Halo чрез множество иновативни канали, но на този етап нямаме план за създаването на пълнометражен филм”.

Предполагам помните, че в Мрежата се носеше мълвата, че ще се появи лента по Halo, която ще е режисирана от Ридли Скот (Blade Runner, Prometheus, Alien). Самата идея създателят на “Пришълеца” да вдъхне живот на Master Chief на големия екран звучеше като сбъдната мечта за мнозина, но явно няма да бъде реализирана. Все пак остава проекта за лайв-екшън серии с режисьор Стивън Спилбърг, когато и ако се появят те.

Изданието припомня, че това не е единствения план за екранизация на вълнуващата sci-fi сага. Последно сценарий за филм по играта трябваше да пише Алекс Гарланд (“28 дни по-късно”, “Плажът”, “Проектът Sunshine”). Преди това се спрягаха имената на Гилерме дел Торо (Hellboy, Pan’s Labyrinth, Pacific Rim), Питър Джаксън (“Властелинът на пръстените”, “Хобит”), Нийл Бромпкамп (District 9, Elysium) и всеки един от тези проекти отпадаше, като този на Бромпкамп беше най-близо до реализацията му. След провала му режисьорът се насочи към създаването на изключителния District 9.

Много от нас обаче знаят, че на даден етап филм по сериите ще се появи – просто ще е престъпление да не се филмира сагата за Master Chief.

xbox360-bg.net