72B7_537876D2439

Съвсем наскоро ръководителят на отдела Xbox към Microsoft Фил Спенсър посвети част от времето си на това да отговаря на въпроси зададени от потребители на Twitter. В сесията Спенсър спомена няколко любопитни неща, включително част от темите, за които компанията ще говори по време на гейм експото Е3.

На първо място, попитан кой вече изгубил блясъка си геймърски жанр, според него, ще бъде възроден по време на жизнения цикъл на последното поколение гейм конзоли. Спенсър, отговори, че това ще бъде жанрът на стратегиите в реално време. За съжаление, той не предостави аргументи в подкрепа на твърдението си. Ние помним, обаче, че съвсем наскоро в страницата с обяви за работа в Microsoft се търсеше програмист, който да участва в създаването на нова първокласна игра, част от “утвърден и обичан стратегически геймърски франчайз”.

Age of Empires и Halo Wars са две заглавия, които идват наум, още повече, че малко по-рано тази година Спенсър сподели, че оригиналната версия на Halo Wars за Xbox 360 вероятно ще се сдобие с наследник. Спенсър тогава уточни, че ако въобще се разработва, бъдещата игра ще бъде създадена вътре в Microsoft, тъй като вече нямало студия, които правели добри стратегии в реално време.

По време на сесията от въпроси и отговори, освен това, Спенсър сподели и други интересни неща, част от които ще споменем тук. Той призна, че би искал игри като MechAssault 2: Lone Wolf, Crimson Skies: High Road to Revenge и Shadowrun да получат втори живот; сподели, че любимата му игра от Halo е Halo 2, както и че Microsoft усилено разработват Xbox One контролер за компютъра. Изобщо, Спенсър обеща, че тази година по време на Е3 ще слушаме предимно за РС игри.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.