Оригиналния геймпад на Xbox One не е много по-различен от контролера на Xbox 360, и с пускането на конзолата Xbox One X Microsoft не показа нов контролер. Но инженерите на корпорацията мислят за това как да подобрят геймпада, това се разбра от появата в интернет на патента.

Както стана известно, Microsoft патентова регулационния механизъм на джойстиците за конзолната Xbox One. Информация за това се появи на интернет страницата на патентното ведомство на САЩ. Същевременно заявката за регистрация на патента е подадена през юни 2016 г., но едва сега информацията се появи в мрежата.

Последицата от патентованата система е, че потребителят ще получи прост инструмент за регулиране на стабилността на пръчките за накланяне. Както е посочено в патента, Microsoft разбира че при текущото изпълнение не всички потребители могат да играят удобно без да имат способността да регулират напрежението на джойстиците.

Трябва да се отбележи, че в гейм пада за оригиналната конзола Xbox One (а също и в Elite-gamepad) напрежението на пръчките е 65 грама. В геймпада за Xbox One S тази стойност е около 90 грама. И в геймпад от Xbox 360 около 95 грама.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.