C290_5294C0ED

Изглежда печалбите на Microsoft от новата конзола Xbox One далеч не са феноменални. Или поне това говорят цифрите от продажбата на всяка една конзола. Изследователската фирма IHS е установила, че американският технологичен гигант всъщност е на печалба от 28 долара от всеки продаден Xbox One.
Според сведенията производството на конзолата е излязло 471 долара, а към днешна дата устройството се продава на американския пазар срещу 499 долара. От тази сума сензорът Kinect е сред най-скъпите компоненти в конзолата и бива оценен на 75 долара. Най-скъпата част в Xbox One обаче е AMD микропроцесора, който е с цена 110 долара.

От Microsoft обаче са категорични, че основните печалби ще дойдат от продадените игри. Именно по тази причина експертите предричат, че е много вероятно в бъдеще компанията дори да намали цената на Xbox One.

„Такъв сценарий се разви и с предходните конзоли Xbox и PlayStation” сподели анализаторът Андрю Расуейлър.

От IHS допълват още, че производството на конзолата на Microsoft е излязло с 90 долара повече, отколкото производството на PlayStation 4 на Sony. Японската компания произвежда конзолата за 381 долара, а я продава срещу 399 долара, отчитайки 18 долара печалба от всяка една.

„Ако печалбата е между 10 и 20 долара, то е много малко вероятно да правиш очакваш значителни финансови постъпления от дадена конзола“ допълва Расуейлър.

 

 xbox360-bg.net