Въпреки мнението на някои видни ИТ специалисти, че Microsoft трябва да се отърве в най-скоро време от отдела, отговорен за Xbox, то компанията изглежда повече от решена за пореден път да се постарае максимално що се отнася до дебюта на своя конзола. Само дни преди официалната премиера на хардуера на конкурентите от Sony PlayStation 4, Microsoft разкри плановете си за дебюта на Xbox One.
Според сведенията от компанията празненствата ще обхванат 13 държави от цял свят и над 10 хиляди магазина. Всеки един от тях ще отвори врати точно в 00:01 минута местно време, като първи ще сторят това магазините в Окланд, Нова Зеландия.
Основните празненства обаче очаквано ще се проведат в Съединените американски щати, където компанията е планирала „грандиозно честване на дебюта“. На символичния площад Таймс Скуеър в Ню Йорк Microsoft ще създаде истински спектакъл. Очаква се в него да вземат участие актьори, облечени като зомбита и римляни, множество скъпи автомобили и редица други забавления.
Това обаче не е първият случай, в който компанията решава да направи нещо по-съществено при представянето на нов продукт. По подобен начин бе представена и конзолата Xbox 360 преди години, когато Microsoft специално пусна предаване на тази тема в една от най-популярните по онова време телевизии MTV.
Xbox One ще дебютира на пазара на 22-ри ноември.

t-unveiled-its-eagerly-awaited-new-generation-Xbox-One-videogame-console-on-May-21-toutkknd-games

 xbox360-bg.net