4E93_5328654566B83
Десетки са вперили очи в развитието на Oculus Rift VR и макар идеята за създаването на успешно устройство за виртуална реалност да съществува поне от 80-те години на миналия век, изведнъж и големи компании, като Sony решиха да не изостават и обявиха началото на работа по подобно устройство.

Ясно е, че другите техно-гиганти не могат да изостават и ето, че и Microsoft се намесват във VR-битката. Новината съобщават VRFocus и WallStreet Journal. Очаквано VR-технологията се разработва с мисъл да подпомогне Xbox One – новата конзола на Редмънд.

WSJ цитира собствен източник, близък до Microsoft, който твърди, че компанията вече работи по VR технология, като изданието спекулира, че технологията ще е проектирана, така че да е съвместима и със старото издание на Xbox: 360.

IGN пък припомнят, че това не е първият път, когато чуваме за планове на компанията в областта на виртуалната реалност. Преди две години, компанията защити няколко патента свързани с Xbox, които насочваха към това, че Microsoft навлиза в областта на виртуалната реалност. От компанията не са проявили желание да коментират настоящата новина. Oculus Rift привлича все повече внимание, както от страна на разработчици и ентусиасти, така и от страна на специалисти, геймъри и хора от всякакви професионални области.

Геймингът въобще не е единственото приложение на устройството, разбира се, но пък опитите с Arma 3, Skyrim и други игри изглеждат забавно. Но устройството изглежда наистина интересно и приложението му може да бъде реализирано в редица области, така че не е за учудване, че компании като Sony и Microsoft са решили да се “качат на влака” на VR-технологията. Лошо няма за нас. По-голяма конкуренция – по-добър продукт.

xbox360-bg.net