F901_5878904824A0

Microsoft продължава да изследва възможностите за навлизане в областта на виртуалната реалност. Това заяви лично директорът на програмния отдел на Xbox Live Лари “Major Nelson” Хръб пред Syracuse, споделяйки убеждението си, че виртуалната реалност вероятно ще е следващата вълна в гейминга.

“Следим положението и внимателно ще наблюдаваме какво се случва тук и занапред”, споделя той пред изданието. “Това е труден проблем за решаване: да използваш технология, за да излъжеш мозъка да прави неща, които не би трябвало да прави – това докарва главоболие на хората. Трябва да намерим правилния начин да го направим”.

Изданието напомня, че Microsoft отскоро е в процес на прилагане на над 80 патента свързани с очила с допълнена реалност, което засилва по-силно слуховете, че компанията цели да обогати Xbox One с преживяване от областта на носимата технология. Наскоро компанията плати близо $150 млн. за придобиването на интелектуална собственост свързана с допълнената реалност от Osterhout Design Group, компания занимаваща се със създаването на продукти от областта на носимата технология.

В интернет пространството плъзна слух, че компанията работи по свое собствено устройство за виртуална реалност за Xbox One само дни, след като Sony представиха Project Morpheus. Преди близо две години пък, CVG публикуваха изтекъл в публичното пространство документ от Microsoft за плана за създаването на продукт с кодовото име Fortazela Glasses.

xbox360-bg.net