Северна и Южна Корея са разделени от тежко въоръжени роти бойци и най-съвременна техника за убиване, включително и роботи с тежки картечници, снабдени с автоматизирано прицелване.

68EB_527r65786F0F9BD

Корейските инженери продължават разработването на устройства за подобряване наблюдението на демилитаризираната зона. Много известният в Южна Корея програмист Дже Кван Ко (Jae Kwan Ko) е разработил комплект хардуер и софтуер за наблюдение на демилитаризираната зона чрез геймърските приставки Microsoft Kinect.

B22C_576875676872F0F9BD

Системата, оборудвана със сензори Kinect е в състояние да засече движението в демилитаризираната зона и да разпознава обектите. Компютърната система може да различава човека от животните и при програмирана в нея ситуация да оповести най-близката застава. Първият вариант на тази автоматизирана система е инсталирана още през месец август миналата година, но едва сега стана известна за обществеността.
Дже Кван Ко твърди, че съвсем скоро системата, оборудвана с Kinect, ще е в състояние да определя температурата и пулса на всяко живо същество в зоната. Ной-вероятно става дума за очаквания ъпгрейд на Xbox One, след който точността на разпознаване ще бъде увеличена. Ето как геймърската приставка, намираща се в хола ви може да пази едно от най-опасните места на планетата.

xbox360-bg.net