6F62_53376EF244
Minecraft е на път да се превърне в една от най-популярните игри за Xbox 360. Версията на играта за по-старото поколение конзола на Microsoft от момента на дебюта си досега се е продала над 12 милиона пъти. Разбира се, по всяка вероятност успехът на играта се дължи на ниската й цена. Много малко игри за конзоли се продават за $20, така че за сравнение между Minecraft и Call of Duty или Grand Theft Auto, например, не може да се говори.

Microsoft не уточниха какви точно са били продажбите, така че предполагаме, че става въпрос както за дигитални, така и за физически игри. Напомням, че последният път, когато компанията бе оповестила продажбите на Minecraft за Xbox 360 бе декември. Тогава играта бе успяла да реализира десет милиона продажби.

Успехът на играта наистина е изненадал Mojang – студиото разработило Minecraft. По повод 12-те милиона продажби оглавяващият бизнес отдела на студиото Дейниъл Каплан сподели, че екипът на играта се е надявал най-много на един милион продажби.

Каплан, също така, сподели, че най-често отправяната им молба от страна на собствениците на Xbox 360 е световете в Minecraft да станат по-големи. Според него, обаче, за да се случи това, първо трябва да се гарантира, че всяка една конзола има твърд диск, а това било невъзможно.

И накрая – Каплан обеща, че ще има версия на Minecraft и за Xbox One “съвсем скоро”.

xbox360-bg.net