minecraft-sword-610x260

Mojang обявиха, че PlayStation 4, PlayStation Vita и Xbox One версиите на Minecraft ще бъдат достъпни за закупуване през август. Компанията сподели също подробности относно цените, за които ще се предлага играта, както и специални предложения за надграждаване за потребители, закупили вече заглавието за PlayStation 3 или Xbox 360.

PlayStation Vita версията на Minecraft ще бъде Cross-buy свързана с PS3. По този начин притежателите на играта за PlayStation 3 ще я получат безплатно. Отделно тя ще струва $19,99. PlayStation 4 версията на заглавието ще се предлага отделно, също за $19,99, като собствениците на PS3+Vita варианта на Minecraft ще могат да се възползват до август 2015 от специална намалена цена за надграждане от $4,99. Осъществяване на игра между различните платформи няма да бъде възможна, но играчите ще могат да прехвърлят голяма част от закупените скинове, своите създадени светове и записи от PS3/Vita на PS4, като обратният вариант няма да бъде възможен.

При Xbox One версия предложенията са почти идентични. Цената на Minecraft ще е $19,99, ще могат да се прехвърлят скинове, светове и записи само от Xbox 360 на Xbox One и ще се предлага същата опция за надграждаване до август 2015 за $4,99 за закупилите заглавието през Xbox Live Marketplace, както и за тези, играли версията на Minecraft: Xbox 360 Edition на физически носител онлайн. Последната възможност не присъства при Blu-ray изданието на Minecraft: Playstation 3 Edition, поради технически причини. Mojang споделиха, че работят заедно със Sony по отстраняването на проблема и ще могат да предоставят повече информация по случая с наближаване излизането на Minecraft: Playstation 4 Edition.

newminecraft-ps-vita-ps4-xbox-one

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.