CB15_535A65842C

От известно време насам знаем, че Mojang разработват нови версии на Minecraft съвместими с PlayStation 4 и PS Vita, но досега нямахме информация кога да ги очакваме на пазара. Днес, обаче, гейм студиото ни даде поне ориентировъчна дата, а именно “по време на второто или третото тримесечие на годината”.

С други думи казано, можем да очакваме новите версии на Minecraft да се появят най-късно през септември. Напомняме, че физическата версия на играта за по-старото поколение PlayStation ще бъде пусната на пазара на 16 май.

Наскоро, също  така, Оуен Хил – един от разработчиците в Mojang – сподели, че версията на Minecraft за Vita по-скоро ще наподобява конзолните версии, отколкото така наречените “джобни издания” с ограничени възможности, които могат да се играят на мобилни устройства. Хил, също така, допълни, че съхранените в PS3 проекти ще могат да се прехвърлят и в PS4. Не е ясно, обаче, дали при обновяване на хардуера си, собствениците на PlayStation ще трябва да плащат, за да продължат да играят играта. Това щяло да се изясни скоро.

Minecraft за PS3, PS4 и Vita бе анонсирана още миналия август, като първата игра излезе миналия декември. До края на тази година на пазара трябва да бъде пусната и версия за новата конзола на Microsoft – Xbox One.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.