E328_5331C4344B4E

Въпреки смесените отзиви на критиците,  по всичко личи, че повечето почитатели на играта Need for Speed са си купили билет за кино, за да гледат вдъхновения от нея филм носещ същото име. Продукцията с главното участие на познатия ни от Breaking Bad Арън Пол успя да генерира приходи от над $100 милиона, с това превръщайки се в един от най-успешните филми правени по игри в историята на американското кино.
В Съединените щати досега филмът е събрал около $30,5 милиона, а в останалите страни – общо $96,1 милиона. Това означава, че световните приходи от филма вече надвишават $126 милиона. Добра новина за създателите на продукцията, които са инвестирали в нея около $66 милиона. Досега филмът им е донесъл печалба от 100%, като се има предвид, че е в кината само от две седмици (дебютът му в Америка бе на 14 март).
Заради добрите си постижения, Need for Speed бе включен в класацията за най-успешни филми по видео игри на Video Game Adaptation. Макар и на далечното осемнадесето място, продукцията заслужено е поставена редом с някои от най-доходоносните филми вдъхновени от геймърския свят, които помнят в Америка.
На тази страница можете подробно да разгледате споменатата класация. На първо място в нея удобно се е разположил филмът с Анджелина Джоли Lara Croft: Tomb Raider, който успя да събере приходи от над $130 милиона. Челната петорка запълват, съответно, Prince of Persia: The Sands of Time, Pokemon: The First Movie, Mortal Kombat и отново Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life.

xbox360-bg.net