9F99_53ytt76BC037

Преди няколко дни в онлайн пространството тръгна слух, според който Nintendo ще представят нови конзоли още по време на гейм експото Е3 следващия месец. Тогава смятахме, че въпросните конзоли ще бъдат наследници едновременно на Wii U и 3DS. Изглежда, обаче, компанията има малко по-различни планове.

По време на среща с инвеститорите в Nintendo прездентът на компанията Сатору Ивата сподели, че следващият хардуерен продукт ще представлява бюджетна конзола предназначена за развиващите се пазари. За съжаление, Ивата не разкри нито какво ще представлява самата конзола, нито точно в кои държави ще бъде пусната.

По всяка вероятност, обаче, една от страните ще бъде Китай, където съвсем наскоро бе премахната отдавна наложена забрана върху продажбите на гейм конзоли. Microsoft вече се възползваха от това благоприятно за тях стечение на обстоятелствата и ще представят Xbox One в Китай още този септември. Ивата не потвърди това предположение, споменавайки, че на китайския пазар все още е трудно да се пробие.

Конзолите на Nintendo винаги са се възприемали като по-евтина алтернатива на гейм платформите на Microsoft и Sony, макар че този път изглежда става въпрос за доста по-ниска цена – такава, каквато биха си позволили да платят потребителите от развиващите се икономики. “Трудно ще ни е да навлезем на тези пазари, ако не създадем нещо ново,” сподели Ивата. “За масовия пазар трябва да предложиш нещо, което по-голямата част от средната класа да може да си позволи.” Малко по-късно той сподели пред пресата, че конзолата наистина ще бъде нова, а не просто по-евтина разновидност на досегашните им хардуерни продукти. Щяла да бъде започната “от нулата”.

Това, всъщност, не е първият опит на Nintendo да създаде продукт предназначен за конкретен пазар. От 2002 година съществува линия наречена iQue съдържаща специално проектирани версии на хардуер на Nintendo (от Nintendo 64 до 3DS) създадени специално да могат да заобиколят споменатата по-горе забрана за продажба на конзоли в Китай.

По време на срещата с инвеститорите, Ивата също така представи продукт наречен Nintendo Figurine Platform – колекция от играчки които си комуникират с различни игри на компанията. Играчките ще могат да четат и записват вътрешни данни чрез NFC технология. Контролерът на Wii U – GamePad – поддържа NFC, докато 3DS ще се сдобие с технологията с помощта на нов аксесоар. Повече подробности за играчките и за новите игри, с които ще могат да си комуникират, ще получим по време на Е3.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.