89Certyuio5reB_52EA405E
След като по време на скорошна конференция президентът на Nintendo Сатору Ивата намекна, че компанията е обърнала поглед към пазара за смартфони, Мрежата буквално гръмна от слухове, че японците най-накрая са решили да правят мобилни игри за други платформи. В крайна сметка Сатору се видя принуден да разясни стратегията на компанията, за да сложи край на слуховете.

“Много хора ни съветват да се обърнем към смартфоните в следващите няколко години, за да подпомогнем бизнеса си. Ние обаче нямаме намерение да правим игри за смартфони,” заяви твърдо Сатору. Президентът призна, че адаптирането към мобилната индустрия е “важна промяна”, но напомни, че компанията му вече е преминавала през други много по-важни промени (като например прехода от карти Hanafuda към конзоли за игри).

Що се отнася до разочароващите продажби на Wii U, Сатору коментира, че нещата ще потръгнат след като компанията се фокусира върху разработването на софтуер оптимизиран за възможностите на контролера GamePad и по-специално на технологията NFC.

И, накрая, нещо хубаво: Nintendo ще представят осмата версия на Mario Kart през май.

Извън тези новини, Сатору намекна, че компанията му ще се пробва в една нова за тях сфера – здравеопазването. В случая, обаче, не ставало въпрос за носима техника, а за друг тип устройства за следене на здравословното състояние на потребителите. Президентът намекна само, че планираните джаджи “няма да могат да се ползват във всекидневната”, каквото и да означава това.

xbox360-bg.net