Minecraft.jpg

Макар и засега само слух, то има развитие на историята, става ясно от материал на Bloomberg. Според новинарската агенция, разговорите за евентуална сделка между двете компании са били инициирани лично от Notch, създателят на Mojang, който при осъществяване на придобиването щял да напусне Mojang.

Маркус “Notch” Персон основава студиото си през 2009г., за да може да изкара на пазара Minecraft. Играта в бета стадий на разработка почти две години, прави официалната си премиера през 2011г., като оттогава се продава в милиони копия и излиза за множество платформи.

Според Bloomberg, Notch се е свързал с Microsoft преди няколко месеца с предложение за евентуална сделка. Причината да се обърне именно към Microsoft се обяснява от изданието, с доброто сътрудничество между двете компании и успеха на Minecraft на платформата на майкрософтската конзола Xbox 360. Стане ли сделката факт, Notch щял да остане в компанията, докато цялостния процес по прехода бъде завършен, коментира изданието. Интересен обаче ще е въпросът за оказването на поддръжка за конкурентните платформи след края на една такава сделка. Играта вече има порт за PS4. Такъв в скоро време се очаква и за Vita.

И двете компании са отказали, какъвто и да е коментар по слуховете около евентуална сделка между тях.
xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.