Capture.JPG

Компанията за видеоигри Ouya изглежда е готова да разшири своите хоризонти. Представители на фирмата разкриха днес, че компанията ще обедини усилия с китайския производител на смартфони Xiaomi с цел създаване на съдържание за Китай, докладва Reuters.

По този начин Ouya ще направи голяма част от своите игри налични за продуктите на Xiaomi. И въпреки че сделката между двете компании все още не е финализирана, то според сведенията двете страни вече са се споразумели производителят на Android базираната конзола да разполага и със собствен канал в устройствата на китайския смартфон гигант.

„За Xiaomi MiTV, сет-боксовете и другите подобни устройства, които тепърва ще навлизат на пазара, това може да е повратна точка. Със сделката ние ще предлагаме невероятно съдържание и разнообразие за разработчиците и геймърите от този регион. Ще им доставим достъп до места, на които не са били преди“ сподели изпълнителният директор на Ouya Джули Урман.

Ouya официално дебютира със своята конзола на пазара през 2012 г., но до момента не може да се похвали с добри печалби. Въпреки това пробив на компанията в Азия може драстично да промени това, смятат анализаторите. Сделката с Xiaomi със сигурност би могла да помогне за тази цел, след като компанията вече се превърна в най-големият производител на смартфони в Китай, а в световен мащаб зае 5-ото място.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.