CA96_533Duiytrghg778FE

Както вече вероятно сте разбрали, новият сет-топ бокс на Amazon – Fire TV – поддържа сравнително разнообразен каталог от игри. След анонса му в индустрията веднага се заговори за бъдещата конкуренция между струващия $99 приемник и всички останали конзоли за игри.

Самите производители, обаче, не изглеждат особено изплашени. Поне не и Ouya. Ръководителят на компанията Джули Урман сподели в интервю, че Fire TV се различава съществено от тяхната конзола и, следователно, двете няма да се конкурират. “Точно както Amazon утъпкаха нова пътека с иновативен метод за онлайн продажби, така и в Ouya изобретихме една нова представа за конзолите игри,” коментира Урман, “за нас, обаче, игрите не са просто “добавен бонус”, те са всичко.”

Всъщност, дори Amazon уточниха при анонса на FireTV, че не гледат на него като на гейм конзола. Богатият каталог от игри, обаче, не убеждава в обратното. Освен това, скорошното назначаване на специалисти в игрите като Ким Суифт (работил по Portal), Клинт Хокинг (работил по Far Cry 2) и гейм ветерана и автор на Halo Ерик Нилунд е потвърждение, че компанията гледа доста по-сериозно на игрите, отколкото й се иска да вярваме.
Тепърва, обаче, ще разберем дали FireTV ще се окаже популярна сред геймърите или ще я търсят по-скоро ориентирани към телевизията потребители.

Fire TV разполага с четириядрен процесор, 2GB оперативна памет и самостоятелен графичен процесор. Има вграден двубандов Wi-Fi, с двойна антена и възможност да възпроизведе видео с резолюция 1080p и Dolby Digital Plus съраунд звук. Устройството е Android и HTML базирано, което позволява пренасянето на вече съществуващи апликации и игри. Основните услуги за стрийминг на видео съдържание са Hulu Plus и Amazon Instant Video, като на по-късен етап ще бъдат добавени и други. След другите развлекателни приложения, които са вградени във Fire TV, са HBO Go, iHeartRadio, TuneIn, SHO Anytime, Pandora и RedBull TV. Потребителите могат да прехвърлят също и снимки посредством услугата Amazon Cloud. Дистанционното управление на устройството възприема и гласови команди.

 xbox360-bg.net