1F47_5315657574635455EDD5

Март по принцип е месец на независимите игри главно заради Конференцията на гейм разработчиците, която ще започне съвсем скоро. Още преди събитието, обаче, Ouya споделиха намерението си да подпомогнат популяризирането на независими заглавия. Това ще стане в рамките на новата им инициатива “Ouya Everywhere”, която цели да се създават повече игри и то, още по-интересно, съвместими с различни платформи.

Главният изпълнителен директор на компанията станала известна с едноименната си базирана на Android конзола Джули Урман сподели, че отдавна е имала намерение да отдели “екосистемата на Ouya” от хардуера и да й позволи “да живее на други устройства”. Още по време на CES Урман е имала възможност да поговори с производители на геймърски хардуер относно възможността каталогът от игри за Ouya (съдържащ главно независими заглавия) да стане съвместим и с други игрови платформи.
Ouya вече са сключили договор с една компания, като скоро ще обявят и останалите си партньори.
За съжаление Урман не пожела да сподели повече подробности за инициатива както и за това кои устройства ще поддържат игровия й каталог. Тя само сподели, че ще се опита да направи процеса по адаптиране на заглавията възможно най-лек за разработчиците. Урман не разкри и какво е количеството на продадените досега конзоли Ouya, макар че сподели, че компанията едва успява да поддържа достатъчна наличност както в собствения си онлайн магазин, така и в Amazon.

 

 xbox360-bg.net