080A_53751763DE

Поредната неприятна новина за Nintendo. На японската компания не й стига, че съвсем наскоро отчете загуба в размер на $457 милиона, най-вече заради слабите продажби на Wii U, но и сега я заплашва блокиране на продажбите на същата конзола на територията на Съединените щати. Последното поне целят Philips.

Компанията произвеждаща различни видове електроника и осветление се опитва да наложи забрана върху продажбата на Wii U в САЩ, твърдейки, че устройството нарушава поне няколко патентовани от тях технологии. По-конкретно, Philips твърдят че Nintendo неправомерно са интегрирали в конзолата технологии за “имитиране на реалните действия на потребителите във виртуалния свят на играта”.

Това, обаче, не е всичко. Японската компания, по думите на Philips, също така нарушава техен патент свързан с възможността на потребителски интерфейси да се управляват с посочващо устройство ( като Wii Remote).

В съдебния си иск Philips твърдят, че отдавна се занимават с проучвания в сферата на приложната електроника и, по-специално, в “сфери свързани с визуалното представяне на процеси в пространството”. Конкретно, компанията твърди, че е собственик на патента за “интерактивна система, в която потребителят може дистанционно да управлява устройства по интуитивен начин”. Philips завършват с това, че подобни механизми за интуитивно дистанционно управление са част от почти всички конзоли за видео игри на пазара.

Компанията признава, че знае, че Nintendo произвеждат хардуер позволяващ управление с движения още от самото стартиране на линията Wii, но твърди, че е уведомила японската компания за двата описани по-горе патента още през ноември и декември 2011 година.

В иска си Philips молят въпросът да бъде изложен пред съд, продажбите на Wii U и всеки друг нарушаващ патентите им хардуер да бъдат забранени на територията на САЩ и, в допълнение към това, Nintendo да им изплатят полагащото им се обезщетение.
Все още не разполагаме с коментар от страна на Nintendo.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.