playstation-4_2013_06-10-13_028

Контролерът DUALSHOCK 4 съчетава изключително чувствителен six-axis сензор, както и тъч пад, намиращ се в горната част на геймпада. По този начин геймърите получават съвсем нови начини да играят и да взаимодействат с игрите.
 
Новата PlayStation Camera, която се продава отделно, съчетава две чувствителни камери с широкоъгълни лещи, които способстват за прецизното определяне на пространството в дълбочина.
Споделянето заема централна роля в PS4 преживяването. За първи път конзола позволява на играчите непрекъснато да качват геймплей видео или да снимат моментите на триумф с натискането на едно единствено копче. Бутонът “Share” на вашия контролер ви позволява да преглеждате последните няколко минути от геймплея, да се отбележите и да се върнете в играта. PS4 улеснява геймърите в споделянето на снимки и клипове с приятели в социалните мрежи.
 
Направете игрите по-социални като демонстрирате на приятелите си ин-гейм преживяванията си в реално време посредством интернет услугите, в това число и Ustream. С предаването на геймплея, приятелите ви ще имат възможност да коментират излъчвания материал и дори да ви предложат да се присъединят към играта ви по нови и вълнуващи начини. Ще можете да свържете профилите си във Facebook и PSN Network, за да споделяте съдържание още по-лесно.
 
Playstation 4 се интегрира напълно с устройства като Playstation Vita, смартфони и таблети, за да могат геймърите да се наслаждават на любимото си съдържание по всяко време и навсякъде. Second Screen елементът позволява играта от разстояние чрез PS Vita, за да се наслаждавате на PS4 в движение. Ще имате възможност безпроблемно да играете PS4 заглавия на екрана на своята PS Vita посредством Wi-Fi мрежите. Добавено е и Playstation приложение, за да можете да трансформирате своя iPhone, iPad или Android смартфони и таблети във вторичен екран.
 
Sony комбинираха Playstation Network и Cloud технологията на Gaikai Inc, за да могат геймърите незабавно да започнат да играят част от заглавие, което ги интересува, а не просто демо.

laptop-cpu
          Процесор
   x86-64 AMD Jaguar

8-ядрен процесор x86-64 AMD Jaguar
и графики AMD с теоретична производителност
1,84 терафлопа.

laptop-ram
            Памет
         8 GB DDR5

С паметта 8 GB DDR5 на системата,
конзолата PS4 е изключително мощна
и с впечатляваща производителност.

laptop-hdd
          Съхранение
              500GB

Вграденият диск 500GB позволява да съхраняваш игри,
да правиш неограничен брой saves,
както и да съхраняваш филми Full HD.

laptop-disc
        Optical Drive
              Blu-ray

Не е само конзола, но и първокачествен Blu-ray player,
който разполага с възможност за възпроидвеждане
с резолюция Ultra High Definition (4K).