PS3 20 GB NTSC модел CECHBxx и PS3 60 GB NTSC модел CECHAxx
Тези са първите излезли PS3 модели още през Ноември 2006 година Не се произвеждат. Имат съпорт на PlayStation 2 игри. 20GB-товия вариант е по евтина и орязана версия – липсват карт ридър и WiFi. 60GB-товия модел има тези екстри.

PS3 60 GB PAL CECHCxx и PS3 80 GB NTSC CECHExx
Не се произвеждат. Всичко е идентично, разликата е в хард диска и региона. 60 GB-товия модел е предназначен за Европейския пазар, 80 GB-тови модел за Северна Америка. Снабден е с 4 USB порта, WiFI и е единствения модел, който има кард четец. Най-големия му плюс е четенето на PS2 игри. Това е най-добрия модел PS3 в техническо отношиние, с цялата му прелест и всички функции. В хардуерно отношение, това е конзолата с най-лошо охлаждане.

PS3 40 GB PAL и NTSC (CECHGxx, CECHHxx, CECHJxx) , PS3 80 GB PAL и NTSC (CECHKxx, CECHLxx, CECHMxx) и PS3 Phat 160 PAL и NTSC(CECHPxx, CECHQxx)
Не се произвеждат. Това са най-продължително продаваните конзоли от стандартната (дебела) серия. Тук за съжаление са орязани някой от функциите, които имаха предшествениците им – премахнат е четеца за мемори карти, USB-тата са 2 (не 4), махната е SACD поддръжката и за капак на всички вече не поддържа PS2 игри.