5A9F_5299FCAF
Малко след като четвъртото поколение PlayStation направи своя дебют в Съединените американски щати, конзолата бе представена и в още няколко региона: Австралия, Великобритания, Нова Зеландия, Австрия и Ирландия. Потребителите от тези региони, обаче, са ощетени в едно отношение но, за щастие, само временно. Оказва се, че в началото конзолата ще се продава без две ключови функции в PlayStation Network.
Всичко това, обаче, се прави не с цел да се ограничи използването на конзолата, а напротив, да се избегне натоварването на сървърите на онлайн платформата PSN, което съпътства дебюта на PlayStation 4 в САЩ на 15 ноември. Напомням ви, че тогава хиляди геймъри се завтекоха едновременно към PSN. От вчера, когато PS4 дебютира в Европа, в мрежата непрекъснато се вписват нови потребители, а отделно от тях са американските геймъри, които от половин месец играят на своите конзоли.
Но да се върнем към функциите. Временно са деактивирани услугите What’s New и Content Information Screen. Първата услуга ви помага да разбирате какво правят приятелите ви, които използват PSN, а втората – да виждате дейността и данните на приятелите ви свързани с конкретно заглавие, което разглеждате.
Това, разбира се, не е кой знае каква загуба, особено като се има предвид, че до няколко дни функциите ще бъдат възстановени. Така или иначе, налице са най-важните функции, например режим на съвместна игра в интернет, печелене на трофеи, сприятеляване с други геймъри, споделяне на видеоклипове и излъчване на геймплея на живо.

xbox360-bg.net